Ziua Internationala a Pamantului: Cat bine si cat rau am facut in 47 de ani. Planeta se schimba. Tu? (Video)

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 11:11
2587 citiri
Ziua Internationala a Pamantului: Cat bine si cat rau am facut in 47 de ani. Planeta se schimba. Tu? (Video)
Foto: Arhiva Facebook/NASA Earth

In fiecare an pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Internationala a Planetei Pamant (sau Ziua Pamantului), instituita de ONU, in 2009, pentru a ne reaminti fiecaruia ca Pamantul si ecosistemele sale ne ofera conditiile pentru intretinerea vietii.

Ziua Pamantului ofera oportunitatea de a sensibiliza opinia publica din intreaga lume cu privire la provocarile care pot distruge bunastarea planetei si viata pe care o sustine Pamantul.

In 2017, manifestarile au ca slogan "Educatia pentru mediu si clima", fiind dat startul Campaniei de educatie la nivel mondial pentru urmatorii trei ani.

Educatia este fundamentul progresului. Populatia trebuie informata, astfel incat sa inteleaga conceptele din sfera schimbarilor climatice si sa fie constienta de amenintarea fara precedent a planetei noastre. Educatia pentru apararea si intretinerea mediului este un motor nu numai pentru adunarea de votanti in favoarea legilor si politicilor de mediu si de clima, ci si pentru accelerarea dezvoltarii tehnologiilor si locurilor de munca ecologice.

Pentru atingerea obiectivului Campaniei de educatie la nivel mondial pentru mediu si clima pana la Ziua Pamantului din anul 2020, cand se marcheaza 50 de ani de la prima celebrare a zilei, este necesar sa se produca o schimbare, atat la nivelul valorilor, abilitatilor, cat si la nivelul atitudinilor, in mod special al modelelor de gandire, iar aceasta schimbare nu poate fi realizata decat prin intermediul educatiei (sub toate formele sale - formala, non-formala si informala), potrivit www.earthday.org.

Organizatia Natiunilor Unite invita toate statele membre, organizatiile din sistemul ONU, organizatiile internationale, regionale si subregionale, societatea civila, organizatiile neguvernamentale si partile interesate, sa urmareasca si sa sensibilizeze publicul cu privire la Ziua Internationala a Planetei Pamant.

In prezent, peste un miliard de oameni, de la Beijing la Cairo, de la Melbourne la Londra, de la Rio la Johannesburg sau de la New Delhi la New York, isi exprima interesul pentru protejarea planetei, participand la diverse actiuni dedicate acestei zile.

In Bucuresti, Ziua Pamantului este marcata de Muzeul National de Geologie, prin evenimentul "Ziua portilor deschise", organizat de Institutul Geologic al Romaniei si in cadrul caruia specialistii vor ghida participantii prin toata istoria Pamantului, explicand, pe intelesul tuturor, cum fiecare veriga din evolutia planetei noastre este legata de un "dezastru" ...citeste mai departe despre "Ziua Internationala a Pamantului: Cat bine si cat rau am facut in 47 de ani. Planeta se schimba. Tu? (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ziua Internationala Pamantului 2017, #Earth Day 2017 , #Stiri Funny