Un nou studiu indica existenta probabila a unei a 9-a planete in sistemul nostru solar

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 23:10
1087 citiri
Un nou studiu indica existenta probabila a unei a 9-a planete in sistemul nostru solar
Foto: Pexels

Doi cercetatori americani au anuntat descoperirea unor indicii puternice cu privire la posibila existenta a unei noi planete in sistemul nostru solar, cea de-a 9-a, o planeta foarte mare, aflata dincolo de orbita lui Pluto, obiectul cosmic ce era considerat cea de-a 9-a planeta dar care a fost retrogradat in urma cu cativa ani la rangul de planeta pitica.

Presupusul obiect, care nu a fost inca observat direct, a fost denumit "Planeta 9" si ar avea o masa de aproximativ 10 ori mai mare decat Terra si respectiv de 5.000 de ori mai mare decat Pluto. Aceasta planeta ar trebui sa aiba o orbita de 20 de ori mai alungita decat cea a planetei Neptun, care se afla la o distanta medie fata de Soare de 4,5 miliarde de kilometri.

Noi informatii oferite de Kepler: Cate planete de talia Pamantului sunt in Univers

Astfel, "Planeta 9" ar realiza rotatie completa in jurul Soarelui intr-un interval de timp de 10.000 pana la 20.000 de ani, conform cercetatorilor Konstantin Batygin si Mike Brown ...citeste mai departe despre "Un nou studiu indica existenta probabila a unei a 9-a planete in sistemul nostru solar" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#planeta a 9 a, #descoperire planeta Nibiru, #planeta noua sistem solar , #Stiri Funny