Un homar cu logo-ul Pepsi imprimat pe un cleste a fost gasit in apropiere de insula Grand Manan

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 12:04
1743 citiri
Un homar cu logo-ul Pepsi imprimat pe un cleste a fost gasit in apropiere de insula Grand Manan
Foto: Karissa Lindstrand

Preocuparile legate de resturile menajere care se gasesc in oceane au ajuns din nou in prim plan dupa ce un echipaj canadian de pescuit a gasit un homar care avea logo-ul companiei Pepsi imprimat pe un cleste.

Potrivit The Guardian, homarul a fost gasit in apele din jurul insulei Grand Manan, din provincia canadiana New Brunswic.

Un membru al unui echipaj de pescuit, Karissa Lindstrand, a descoperit homarul, dupa ce acesta a fost incarcat intr-o lada pentru a-i fi legati clestii.

Lindstrand, care consuma aproximativ 12 doze de Pepsi pe zi, a recunoscut imediat sigla companiei.

Potrivit femeii, logo-ul pare tatuat pe clestele homarului.

La o saptamana dupa descoperire, dezbaterile despre cum a ajuns sigla pe cleste continua: unii considera ca homarul a crescut in jurul unei doze, pe fundul oceanului, in timp ce altii speculeaza ca o parte din doza s-a blocat pur si simplu pe homar.

Insa, femeia care a descoperit crustaceul nu este de acord cu niciuna dintre teorii, intrucat logo-ul arata pixelat, ceea ce sugereaza ca nu provine de la o doza, si nici de la o cutie de Pepsi, care ar fi prea mare pentru a lasa o astfel de urma.

Descoperirea are loc in contextul in care preocuparile legate de cantitatea de deseuri care se acumuleaza in oceane este din ce in ce mai mare.

Intre 5 si 13 milioane de tone de plastic se acumuleaza in oceane, anual.

Resturile sunt ingerate de pasari, pesti sau alte organisme acvatice.

Aceste rezultate fac ca expertii in domeniu sa afirme ca, pana in 2050, din punct de vedere al greutatii, in oceane va exista mai mult plastic decat pesti.

A.D. ...citeste mai departe despre "Un homar cu logo-ul Pepsi imprimat pe un cleste a fost gasit in apropiere de insula Grand Manan" pe Ziare.com

#descoperire homar logo pepsi, #deseuri oceane homar descoperire , #Stiri Funny