Un astronaut de pe Statia Spatiala Internationala a intrat in videoconferinta cu profesori din Timisoara

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 09:33
1315 citiri
Un astronaut de pe Statia Spatiala Internationala a intrat in videoconferinta cu profesori din Timisoara
Foto: Facebook/Thomas Pesquet

Astronautul Thomas Pesquet, care se afla la bordul Statiei Spatiale Internationale, a intrat in legatura video directa, marti, cu profesori din Timisoara, dar si cu reprezentanti ai altor doua tari, Portugalia si Irlanda.

Legatura video in direct cu Thomas Pesquet s-a stabilit atat cu Romania, la Universitatea de Vest din Timisoara, cat si cu alte doua tari participante, Portugalia si Irlanda. Astfel, timp de aproximativ 20 de minute, astronautul Agentiei Spatiale Europene a raspuns la intrebarile adresate de profesorii curiosi sa afle ce face Thomas Pesquet pe Statia Spatiala Internationala.

"Suntem inca aprovizionati de pe Pamant cu apa si provizii si incercam sa minimalizam asta pe cat de mult posibil, pentru ca este un efort prea mare sa aduci aceste resurse pe Statia Spatiala Internationala. Asa ca incercam sa reciclam cat de mult putem, sa generam mai putin gunoi, daca vrem sa exploram spatiul mai mult. Ideea e ca daca poti sa faci asta pe Pamant, vei fi capabil sa faci asta, intr-o zi, si in spatiu.

Testam mai multe tehnologii pe Statia Spatiala Internationala. De exemplu, cum sa crestem plante in spatiu. Cand vom ajunge mai departe in spatiu, cum ar fi pe Marte si mai departe, ar trebui sa avem capacitatea sa ne crestem propria mancare si sa nu mai depindem de provizoriile de pe Pamant. Ne focusam si pe printarea 3D, cum sa ne producem propriile unelte. Pare futurist, dar poate fi realizat", a explicat Thomas Pesquet.

Printre cei care au participat la intalnirea virtuala in direct cu astronautul Agentiei Spatiale Europene s-a numarat si Dumitru Prunariu, primul si singurul roman care a calatorit in spatiu. Cosmonautul a sustinut si o prezentare despre rolul pe care il joaca spatiu in viata noastra cotidiana.

"Informatiile pot fi obtinute sub diferite forme, pot fi obtinute de pe Internet, din presa, din literatura de specialitate, dar o interactiune directa cu cei care zboara in spatiul cosmic are un impact mult mai mare asupra tinerilor, asupra perspectivelor lor, asupra dorintelor lor de a se orienta spre acest domeniu de activitate.

Daca constatati cati olimpici internationali avem la diferite stiinte, fizica, chimie, matematica, daca constatati cate inovatii si inventii provin din Romania la targurile internationale de inventii si inovatii, o sa va dati seama ca o anumita categorie de tineri sunt foarte interesati de acest domeniu", a precizat Dumitru Prunariu.

Astronautul Thomas Pesquet se afla la prima sa misiune spatiala ...citeste mai departe despre "Un astronaut de pe Statia Spatiala Internationala a intrat in videoconferinta cu profesori din Timisoara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#astronaut vorbit profesori Timisoara, #astronaut spatiu profesori Timisoara, #Thomas Pesquet spatiu, #Thomas Pesquet astronaut , #Stiri Funny