Surprize de pe Pluto: Are un ocean subteran cu apa mai multa decat toate marile de pe Pamant

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 10:59
1095 citiri
Surprize de pe Pluto: Are un ocean subteran cu apa mai multa decat toate marile de pe Pamant
Foto: Twitter/NASA New Horizons

Pe indepartata Pluto nu numai ca exista un ocean, sub pojghita de gheata, dar acesta are mai multa apa decat toate marile de pe Terra.

Potrivit oamenilor de stiinta, oceanul ar fi localizat sub o zona centrala de ses, in forma de inima, cunoscuta sub denumirea de Sputnik Planitia, aflata aproape de ecuator, informeaza BBC.

Astfel, Pluto se adauga unei liste in crestere a corpurilor ceresti din sistemul solar despre care se crede ca ar avea oceane subterane, posibil si viata, arata Reuters.

Oceanul de pe Pluto, unul cu o consistenta mocirloasa, continand gheata, se afla la o adancime de 150 - 200 de kilometri sub suprafata inghetata si are o adancime de 100 de kilometri, a declarat cercetatorul Francis Nimmo, de la Universitatea California, din Santa Cruz.

Acoperit de atata gheata, Pluto nu era un prim candidat pentru a gazdui viata, explica si Richard Binzel, de la Massachusetts Institute of Technology, care atentioneaza asupra ...citeste mai departe despre "Surprize de pe Pluto: Are un ocean subteran cu apa mai multa decat toate marile de pe Pamant" pe Ziare.com

#ocean inghetat Pluto, #ocean Pluto, #apa lichida Pluto , #Stiri Funny