Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Speciile si habitatele din UE, sub lupa Comisiei Europene - Cum sta Romania

Speciile si habitatele din UE, sub lupa Comisiei Europene - Cum sta Romania

Numai jumatate dintre speciile de pasari salbatice si doar 23% dintre speciile de animale si flora si 16% din habitatele salbatice din tarile UE au fost evaluate de catre Comisia Europeana ca avand o stare favorabila.

Datele au fost publicate ca parte a celui mai cuprinzator studiu privind starea naturii la nivel european - "State of nature in the EU" (mai 2015) si se refera la perioada 2007-2012, se arata intr-un cuminicat WWF remis, marti, Ziare.com.

La fiecare sase ani, Comisia Europeana centralizeaza si analizeaza datele trimise de statele membre privind situatia in care se afla speciile si habitatele protejate. Pentru studiul actual, au fost centralizate 17.000 de seturi de date pe specii individuale si habitate de interes european din 27 de state membre.

Indicatorii au fost utilizati pentru a se evalua starea a 450 de pasari salbatice, 230 tipuri de habitate si peste 1.200 de alte specii salbatice.

Per total, evaluarea arata faptul ca, in continuare, biodiversitatea ...citeste mai departe despre "Speciile si habitatele din UE, sub lupa Comisiei Europene - Cum sta Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 967 ori