Sat neolitic ascuns in Bulgaria: Cladiri de acum 8.000 de ani, dezgropate de arheologi

Luni, 25 Mai 2015, ora 20:32
906 citiri
Sat neolitic ascuns in Bulgaria: Cladiri de acum 8.000 de ani, dezgropate de arheologi
Foto: Archeology in Bulgaria/Nova Tv

Ramasitele unui sat neolitic, despre care se crede ca a fost construit in urma cu aproape 8.000 de ani, au fost scoase la iveala de un grup de arheologi in Bulgaria, in timpul lucrarilor de constructie la autostrada Struma, menita sa lege capitala tarii de granita cu Grecia.

Descoperirea a fost facuta in apropiere de orasul Mursalevo, aflat in regiunea Kiustendil din sud-vestul tarii, unde arheologii au dezgropat deja trei strazi paralele si 60 de cladiri, despre care se crede ca au fost construite de fermieri in urma cu opt milenii.

Suprafata scoasa la iveala se intinde pe mai bine de 20.000 de metri patrati, iar unele dintre cladirile descoperite ocupa intre 60 si 100 metri patrati si se inalta pe doua etaje, la aproximativ opt metri.

Primele descoperiri ale asezarii preistorice au fost facute in primavara anului trecut, in timpul lucrarilor efectuate la constructia Lotului 2 al autostrazii Struma din Bulgaria, care urmeaza sa lege capitala Sofia de Kulata, punct de granita ...citeste mai departe despre "Sat neolitic ascuns in Bulgaria: Cladiri de acum 8.000 de ani, dezgropate de arheologi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bulgaria descoperire arheologica, #Bulgaria sat neolitic , #Stiri Funny