Sase romani sunt finalisti la cel mai mare concurs de fotografie din lume

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 15:00
1152 citiri
Sase romani sunt finalisti la cel mai mare concurs de fotografie din lume
Foto: Facebook/World Photography Organisation

Sase fotografi romani se numara printre finalistii top 10 in lume la trei dintre categoriile celui mai mare concurs de profil la nivel mondial, Sony World Photography Awards 2017.

Acesta este organizat de World Photography Organisation, iar castigatorii vor fi anuntati pe 28 martie si 22 aprilie.

Adrian Bulboaca a fost nominalizat la categoria Arhitectura din competitia Professional pentru seria de fotografii intitulata "Silver Beach Hotel", care reflecta arhitectura distinctiva a hotelului Silver Beach, cu vedere la Lacul Balaton din Ungaria.

Ioana Moldovan a fost nominalizata la categoria Viata cotidiana din competitia Professional pentru seria de fotografii intitulata "A country doctor and her calling" (Vocatia unui medic de tara) care prezinta povestea medicului Floarea Ciupitu, care profeseaza de peste trei decenii in satul Gangiova, din sud-vestul Romaniei.

Alex Andriesi a fost inclus pe lista finalistilor in categoria Enhanced din competitia Open cu fotografia "Far from gravity" (Departe de gravitatie), realizata in Grenoble, Franta, o imagine ce "reflecta blandetea, inocenta si fragilitatea copilului", dupa cum se arata in comunicatul transmis de organizatori.

Radu Dumitrescu-Elian este pe lista scurta la categoria Cultura a competitiei Open cu imaginea "The Prayer" (Rugaciunea), obtinuta in Bucovina, ce descrie viata frumoasa si simpla a Paraschivei, o femeie de 76 de ani, care locuieste intr-o casa fara electricitate si care isi citeste rugaciunile la lumina lumanarilor.

Sorin Rechitan a fost nominalizat la categoria Natura, in competitia Open, pentru imaginea intitulata "Altai Wanderer'" (Calatorul din Altai), o fotografie spectaculoasa alb-negru, a unui alpinist care escaladeaza Muntele Belukha, cel mai inalt varf al Muntilor Altai din Rusia.

Rares Taciu a ajuns cu fotografia "Remember" (Aducere aminte) pe lista scurta in competitia Youth, care le-a cerut tinerilor fotografi, cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, sa inscrie o singura imagine care sa raspunda unor cerinte impuse si temei "beauty" (frumusete). Fotografia lui Rares Taciu "este un frumos portret al prietenei fotografului, Mara, realizat cu lumina naturala", mentioneaza comunicatul.

Fotografiile pot fi vazute pe site-ul Worldphoto.org.

Peste 227.000 de fotografii inscrise

Peste 227.000 de fotografii din 183 de tari au fost inscrise in competitia Sony World Photography Awards 2017.

Castigatorii categoriei Open vor fi anuntati la 28 martie, iar cei ai ...citeste mai departe despre "Sase romani sunt finalisti la cel mai mare concurs de fotografie din lume" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fotografi romani concurs Sony, #romani finalisti concurs Sony , #Stiri Funny