Sapaturile arheologice la Histria au fost reluate dupa 50 de ani

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 11:06
909 citiri
Sapaturile arheologice la Histria au fost reluate dupa 50 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Cercetarile arheologice in necropola tumulara a Cetatii Histria, judetul Constanta, au fost reluate dupa 50 de ani de pauza.

Sapaturile au fost reluate intr-unul din cei peste 1.200 de tumuli ai necropolei, anunta Asociata Culturala Arkeo, intr-un comunicat transmis Mediafax.

Cetatea Histria este prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Marii Negre si cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei, intemeiat pe la mijlocul secolului al VII-lea i.Hr. (anul 657 i.Hr. dupa istoricul Eusebius). Cercetarea actuala aduce clarificari importante in ceea ce priveste comportamentul funerar al locuitorilor Histriei.

Dobrogea, sub semnul cetatilor - II (Galerie foto)

"In urma cercetarilor tumulului N-1-413, au fost descoperite doua morminte de incineratie. Mormantul principal, cel pentru care a fost construit initial tumulul, a fost identificat in partea de nord-vest si consta intr-un un rug funerar, cu o amenajare alaturata in care au fost depuse oasele calcinate impreuna cu cenusa ...citeste mai departe despre "Sapaturile arheologice la Histria au fost reluate dupa 50 de ani" pe Ziare.com

#sapaturi cercetare Cetatea Histria, #cercetari cetatea Histria, #sapaturi Histria , #Stiri Funny