S-a gasit metoda de salvare a oceanelor? Descoperire neasteptata despre corali

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 10:49
979 citiri

Coralii se apropie de extinctie cu fiecare an. In decurs de un scol ar putea disparea de tot, ca urmare a incalzirii oceanelor, acidificarii apei si factorilor de stres produsi de om.

Cum 25% din viata marina, inclusiv aproximativ 4.000 de specii de pesti, depinde de sanatatea recifelor de corali, daca acestea dispar, vor duce la ireversibila disparitie a unui sfert din biodiversitatea marina. Exista insa semnale ca situatia nu este chiar atat de disperata si ca recifele s-ar putea adapta, scrie Newsweek.

Intr-un studiu publicat joi in revista Science, o echipa de oameni de stiinta arata ca a facut o descoperire imbucuratoare: coralii pot mosteni toleranta la caldura, cu o remarcabila rata de succes.

87% dintre diferentele in rata de supravietuire intre coralii studiati s-au datorat "istoricului familial", adica daca "parintii" coralului respectiv erau toleranti la caldura sau nu.

"Asta inseamna ca toleranta la caldura nu numai ca evolueaza, dar evolueaza rapid", a explicat ...citeste mai departe despre "S-a gasit metoda de salvare a oceanelor? Descoperire neasteptata despre corali" pe Ziare.com

#studiu corali evolutie caldura, #studiu corali disparitie , #Stiri Funny