Premiera pe Marte: Roverul Curiosity se catara pe dunele uriase, inalte cat doua etaje

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 11:13
966 citiri
Premiera pe Marte: Roverul Curiosity se catara pe dunele uriase, inalte cat doua etaje
Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Roverul Curiosity al NASA se va apropia in premiera de dunele din zona Bagnold Dunes, regiune aflata la poalele versantului nord-vestic al Muntelui Sharp si urmeaza sa transmita date cu privire la caracteristicile nisipului martian in urmatoarele cateva zile.

Dunele care formeaza Bagnold Dunes sunt uriase. Curiosity va studia o astfel de duna care are suprafata unui teren de fotbal si inaltimea de doua etaje, conform unui anunt facut de NASA.

In plus, aceste dune sunt active. Observatiile obtinute de la sondele amplasate pe orbita lui Marte indica faptul ca unele astfel de dune se deplaseaza cu aproximativ un metru pe an, transmite SPACE.com.

"Am pregatit o serie de investigatii stiintifice care ne vor spune mai multe despre dunele martiene, dar si despre straturile de gresii rezultate din nisipul solidificat in urma cu foarte multa vreme", a declarat Bethany Ehlmann de la Institutul Tehnologic din California si de la NASA Jet Propulsion Laboratory.

Sa ne temem de Marte? Ce ...citeste mai departe despre "Premiera pe Marte: Roverul Curiosity se catara pe dunele uriase, inalte cat doua etaje" pe Ziare.com

#Curiosity Marte dune active, #Curiosity Marte dune, #rover Curiosity Marte , #Stiri Funny