Piloti Air India, acuzati ca au dormit in timpul zborului. O stewardesa a ramas sa piloteze avionul

Duminica, 05 Mai 2013, ora 16:52
2078 citiri
Piloti Air India, acuzati ca au dormit in timpul zborului. O stewardesa a ramas sa piloteze avionul

Un incident socant s-a produs recent in timpul unui zbor al companiei Air India pe ruta Bangkok-New Delhi: ambii piloti s-au dus la culcare, lasand-o - timp de 40 de minute - in locul lor la mansa aeronavei cu 166 de pasageri la bord pe o stewardesa stagiara.

La un moment dat, insotitoarea de bord a deconectat accidental pilotul automat si echipajul a trebuit sa fie trezit de urgenta, relateaza Times of India.

Incidentului in timpul zborului AI 133 de la Bangkok s-a produs la o altitudine de 11.000 de metri.

Atunci cand avionul a luat inaltimea necesara, primul pilot Ravindra Nath a spus ca are nevoie sa mearga la toaleta, a parasit cabina pilotilor si s-a dus sa doarma la Business Class.

Procedura standard a companiei Air India prevede ca minimum un pilot sa se afle in cabina de pilotaj pentru a tine sub control zborul si, daca este necesar, sa opreasca pilotul automat si sa preia conducerea aeronavei.

Cu toate acestea, dupa o jumatate de ora, capitanul aeronavei B. K. Soni a decis sa se alature colegului sau. Este adevarat ca, inainte, le-a chemat pe cele doua insotitoare de bord, printre care si stagiara Kanika Kala, si le-a explicat pret de cateva minute cum se piloteaza un avion.

Dupa aceea, capitanul a conectat pilotul automat si s-a retras. Cei doi nu au putut sa doarma mai mult de 40 de minute, intrucat stewardesa stagiara a deconectat accidental pilotul automat si, speriata, a trezit pilotii.

Incidentul a ajuns in atentia Directiei Generale pentru Aviatia Civila din India (DGCA) care a anuntat ca pilotii vinovati au interdictie de a mai zbura o perioada de timp ca urmare a incalcarii normelor de siguranta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#somn piloti Air India, #avion fara pilot, #avion pilotat stewardesa, #norme siguranta avioane, #siguranta companii aeriene, #piloti adormiti zbor , #Stiri Funny