Orasul celor 20.000 de vaduve

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 08:13
912 citiri
Orasul celor 20.000 de vaduve
Foto: Facebook/Vrindavan Dham

Respinse de comunitatile lor sau abandonate si chiar gonite de propriile familii, mii de femei hindu se refugiaza in Vrindavan, un oras din India cunoscut de cei care fac pelerinaje. Vrindavan este casa a aproximativ 20.000 de vaduve.

Multi hindusi cred ca o femeie a carui sot a murit nu ar mai trebui sa traiasca. Asa ca, pana nu demult, femeile erau arse de vii atunci cand sotul lor murea. In prezent, desi sunt lasate in viata, ele sunt adesea alungate de acasa de catre rude, chiar si de catre copii, asa ca, neavand unde sa mearga, iau drumul orasului Vrindavan, relateaza BBC.

Astfel, orasul aflat la 100 de kilometri sud de New Delhi a devenit casa pentru mai bine de 20.000 de vaduve. Imbracate in alb, femeile nu se mai intorc niciodata in locurile in care au trait, sfarsindu-si zilele aici.

Conform traditiei hinduse, o vaduva nu se poate recasatori. Trebuie sa stea mai mult ascunsa in casa, sa-si dea jos bijuteriile si sa poarte culoarea doliului. Devine brusc o rusine ...citeste mai departe despre "Orasul celor 20.000 de vaduve" pe Ziare.com

#orasul vaducelor India, #Vrindavan vaduve, #vaduve India sati, #vaduve ucise India, #vaduve hindusi obiceiuri , #Stiri Funny