Ofiteri americani, sanctionati pentru ca au lasat deschisa usa postului de lansare a bombei atomice

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 09:31
1170 citiri
Ofiteri americani, sanctionati pentru ca au lasat deschisa usa postului de lansare a bombei atomice

Patru ofiteri din cadrul fortelor aeriene americane au fost pedepsiti pentru ca, in cazul a doua incidente, au lasat deschisa usa care duce la postul de lansare a bombei atomice pe care ar fi trebuit sa o pazeasca, au dezvaluit marti oficiali citati de AFP.

Centrele de control ale armei nucleare americane sunt in permanenta ocupate de doi ofiteri care supravegheaza bomba. Or, lor le este interzis oficial sa deschida si, cu atat mai mult, sa lase deschisa usa care duce la postul lor, in timp ce unul dintre cei doi este absent sau doarme.

Dar in aprilie, la baza Minot, in North Dakota, in timp ce unul dintre cei doi ofiteri de garda dormea, coechipierul sau a lasat sa intre bucatarul care le aducea mancarea, a declarat locotenent-colonelul John Sheets, purtator de cuvant al Global Strike Command, care conduce misiunile nucleare ale fortelor aeriene.

O luna mai tarziu, la baza Malmstrom, in Montana, unde se afla o treime dintre armele intercontinentale americane, un alt ofiter a intredeschis usa de la postul de control pentru a lasa sa intre o echipa de mentenanta, in timp ce colegul lui dormea.

In ambele cazuri, ofiterii au lasat "usile deschise in timp ce acestea ar fi trebuit inchise", a subliniat locotenent-colonelul Sheets, iar al doilea ofiter ar fi trebuit trezit inainte de deschiderea usii.

Ofiterii responsabili de aceste erori au pierdut salariul pe doua luni, in timp ce colegii lor au primit fiecare cate o scrisoare de mustrare.

Cele doua incidente reprezinta noi probleme pentru fortele strategice americane. In august, o inspectie la fortele aeriene a calificat drept "nesatisfacatoare" unitatea care se ocupa de controlul misiunilor intercontinentale (ICBM) de la Malmstrom.

In mai, 17 ofiteri ai bazei de la Minot au ramas fara certificare dupa o evaluare incorecta a aptitudinilor lor de a desfasura operatiuni de lansare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#paza bomba atomica, #usa deschisa bomba atomica, #securitate bomba nucleara , #Stiri Funny