Obama pune capat unei dispute vechi de 40 de ani

Luni, 31 August 2015, ora 13:06
913 citiri
Obama pune capat unei dispute vechi de 40 de ani
Foto: Facebook/Barack Obama

Presedintele Barack Obama va restabili oficial, luni, numele piscului "Denali", cel mai inalt munte din America de Nord, situandu-se prin acest gest de partea statului Alaska, pentru a pune capat unei dispute care dureaza de 40 de ani privind redenumirea a ceea ce este cunoscut sub numele de "Muntele McKinley".

Schimbarea istorica, venita la inceputul unei calatorii prezidentiale de trei zile in Alaska, este un semn in legatura cu cat de serios va lucra Casa Alba in timpul celor 16 luni de mandat ramase presedintelui Obama pentru a se asigura ca lupta sa cu privire la schimbarile climatice va fi o parte a mostenirii mandatului sau, informeaza Reuters.

Redenumirea muntelui, care are o altitudine de peste 6.100 de metri, este un eveniment de prima pagina pentru problemele climatice si, in acelasi timp, transmite bunavointa intr-un stat care nu a fost in linii mari sustinator al presedintelui democrat.

Obama are programat sa faca un tur al ghetarilor care se retrag si sa se ...citeste mai departe despre "Obama pune capat unei dispute vechi de 40 de ani" pe Ziare.com

#Obama munte Denali McKinley, #Obama redenumit munte McKinley, #Obama redenumit munte , #Stiri Funny