O firma vrea sa descopere "gena longevitatii" din Sardinia. Locuitorii insulei nu sunt de acord

Sambata, 13 August 2016, ora 18:06
1075 citiri
O firma vrea sa descopere "gena longevitatii" din Sardinia. Locuitorii insulei nu sunt de acord
Foto: Pixabay

La fiecare 100.000 de locuitori ai Sardiniei sunt 24 de centenari. Dar in asa-numita "Zona Albastra" a insulei sunt de pana la cinci ori mai multi.

Oamenii de stiinta se intrec sa descopere secretul longevitatii din aceasta zona. Si au studiat fiecare aspect al vietii acestor oameni: dieta lor traditionala cu cereale integrale, lapte de capra si branza maturata, faptul ca batranii sunt ingrijiti in familie, si nu plasati in adaposturi, distantele pe care le parcurgeau pe jos in tinerete, relateaza The Guardian.

Insa cea mai interesanta teorie este centrata pe existenta unei "gene a longevitatii", si aceasta ar putea fi aprofundata in urmatorii ani, dupa ce o companie britanica de biotehnologie, Tiziana Life Sciences, a cumparat o baza de date ADN cu mostre de sange prelevate de la 13.000 de locuitori ai Zonei Albastre. Achizitia a fost facuta in iulie, pentru numai 258.000 de euro.

Fondatorul Tiziana a spus ca echipa de cercetatori ai companiei are experienta si intuitia sa ...citeste mai departe despre "O firma vrea sa descopere "gena longevitatii" din Sardinia. Locuitorii insulei nu sunt de acord" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#centenari Sardinia longevitate cercetare , #Stiri Funny