Noua tehnologie de propulsie pentru misiunile spre Marte - Distanta nu mai e o problema

Luni, 08 August 2016, ora 16:53
1557 citiri
Noua tehnologie de propulsie pentru misiunile spre Marte - Distanta nu mai e o problema
Foto: NASA/JPL-Caltech/Cornell University/Arizona State University

La aproape 50 de ani dupa prima aselenizare, NASA si-a fixat obiectivul de a transporta primul echipaj uman pe Marte, iar o viitoare naveta spatiala capabila de o astfel de performanta ar putea sa aiba motoare cu plasma.

Calatoria pana la Luna a durat doar 3 zile, in timp ce o misiune spre Marte va dura aproape un an. Diferentele dintre cele doua misiuni nu se limiteaza insa doar la factorul timp.

Pentru a ajunge pana pe Marte si inapoi va fi nevoie de considerabil mai multe provizii. In plus, odata ajunsi pe Planeta Rosie, astronautii vor trebui sa-si ridice o baza in care vor ramane pentru o perioada de timp.

Transportul tuturor acestor provizii si echipamente prin spatiu va necesita o noua tehnologie de propulsie, iar motorul cu plasma rezervat in exclusivitate zborului spatial ar putea fi solutia, arata Space.

Cea mai mare racheta construita vreodata de SUA, Saturn V, a fost calul de povara al programului Apollo, ducandu-i pe astronauti pe Luna. Aceasta racheta ardea o ...citeste mai departe despre "Noua tehnologie de propulsie pentru misiunile spre Marte - Distanta nu mai e o problema" pe Ziare.com

#NASA nava transport Marte, #misiuni marte NASA, #motoare plasma NASA Marte, #motoare plasma misiuni NASA , #Stiri Funny