Nou pas pentru inteligenta artificiala. Un program imita creierul uman ca sa invete

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 12:15
1652 citiri
Nou pas pentru inteligenta artificiala. Un program imita creierul uman ca sa invete
Foto: stock.tookapic.com

Cercetatorii americani au creat un soft care imita modul de a invata al creierului uman, ceea ce reprezinta un progres in domeniul inteligentei artificiale.

Programele informatice actuale numite "retele neuronale", inspirate de functionarea neuronilor biologici, pot recunoaste vocea umana sau detecta obiecte, avand la dispozitie o vasta serie de exemple cu care face asociatii, informeaza agentia France Presse.

Noua abordare, numita "Bayesian Program Learning" (BPL), care a fost creata de cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) si Universiatile din New York si Toronto, imita modul in care creierul uman intelege si dobandeste noi concepte.

Acest program este capabil, asemanator oamenilor, sa invete repede caractere in mai multe limbi si sa generalizeze ceea ce a invatat. Noul software, descris in revista Science, poate invata sa recunoasca si caractere scrise de mana.

"Pentru prima data, noi credem ca avem un sistem informatic capabil sa invete un numar ...citeste mai departe despre "Nou pas pentru inteligenta artificiala. Un program imita creierul uman ca sa invete" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#program inteligenta artificiala, #program invatare, #program recunoscut concepte , #Stiri Funny