NASA a lansat opt sateliti pentru a urmari uraganele - Prognozele meteo vor fi mult mai precise (Video)

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 15:22
1023 citiri
NASA a lansat opt sateliti pentru a urmari uraganele - Prognozele meteo vor fi mult mai precise (Video)
Foto: Twitter/NASA

Prognozele meteo vor fi mult mai precise de acum inainte, promite NASA, care a lansat luni opt mici sateliti. Acestia vor urmari uraganele si furtunile, ajutand la o mai buna intelegere a evolutiei lor.

Cei opt sateliti din cadrul sistemului CYGNSS (Cyclone Global Navigation Satellite System) vor folosi semnalele radio preluate de la satelitii GPS pentru a masura viteza vantului la tropice, intre 35 de grade latitudine nordica si 35 de grade latitudine sudica, zona in care se nasc majoritatea uraganelor.

Satelitii CYGNSS au fost lansati de la Cape Canaveral, Florida, luni, prin intermediul unei rachete Orbital ATK Pegasus XL. Racheta a fost lansata din aer, fiind transportata pana la altitudinea de lansare de un avion L-1011 Stargazer carrier.

"Prognozele privind uraganele s-au imbunatatit constant, insa prognozarea intensitatii lor nu a progresat mai deloc", a explicat Chris Ruf, coordonatorul stiintific al programului CYGNSS, profesor de stiinte atmosferice la Universitatea ...citeste mai departe despre "NASA a lansat opt sateliti pentru a urmari uraganele - Prognozele meteo vor fi mult mai precise (Video)" pe Ziare.com

#NASa lanseaza sateliti uragane, #NASA lanseaza sateliti, #crestere intensitate uragane , #Stiri Funny