NASA anunta lansarea unei misiuni pe Soare

Marti, 30 Mai 2017, ora 11:36
1257 citiri
NASA anunta lansarea unei misiuni pe Soare
Foto: NASA

NASA va anunta intr-o conferinta de presa, miercuri, lansarea primei misiuni de a "atinge Soarele".

Pentru moment nu se cunosc prea multe detalii despre misiune, acestea urmand sa fie facute publice miercuri, in cadrul unei transmisiuni live realizate de NASA TV. Se stie insa ca misiunea va fi lansata in vara lui 2018 si ca tinta este colectarea de date referitoare la mecanismele care duc la incalzirea coronei, parte din atmosfera Soarelui.

Desi corona este stratul aflat cel mai la exterior, din motive nestiute inca aceasta este de cateva sute de ori mai fierbinte decat suprafata Soarelui, cu temperaturi de 500.000 de grade Celsius sau chiar mai mult.

O alta miza a misiunii este o mai buna intelegere a vanturilor solare, arata The Independent.

Misiunea va oferi inclusiv informatii legate de evenimente meteorologice care au impact asupra vietii pe Pamant.

In cadrul misiunii, pe Soare va fi trimisa o sonda, care va trebui sa reziste unor temperaturi si unor radiatii nemaiindurate pana acum de o sonda, a anuntat NASA. Pentru a rezista la temperaturi de 1.400 de grade Celsius, sonda va fi acoperita de un scut de carbon cu o grosime de 11,5 centimetri.

Citeste si NASA a trimis astronauti in adancuri - Pentru ce misiune ii antreneaza ...citeste mai departe despre "NASA anunta lansarea unei misiuni pe Soare" pe Ziare.com

#NASA misiune Soare, #sonda Soare 2018, #NASA conferinta presa miercuri, #nasa misiuni , #Stiri Funny