NASA a aprobat primul zbor test al unei rachete SpaceX catre Statia Spatiala Internationala

Duminica, 24 Februarie 2019, ora 12:58
1146 citiri
NASA a aprobat primul zbor test al unei rachete SpaceX catre Statia Spatiala Internationala
Foto: Arhiva Facebook/ NASA - National Aeronautics and Space Administration

NASA a aprobat primul zbor test al unei rachete fara echipaj uman a SpaceX, companie detinuta de miliardarul Elon Mosk, catre Statia Spatiala Internationala, care este programat sa aiba loc pe 2 martie.

Racheta va transporta in premiera o noua capsula destinata echipajelor umane, transmite Reuters.

Aprobarea reprezinta depasirea unui nou obstacol de catre SpaceX in proiectul sau de a ajuta NASA sa reia programul spatial cu echipaje umane, blocat de la retragerea navetelor spatiale ale agentiei, la sfarsitul lui 2011.

NASA a atribuit SpaceX un contract de 2,6 miliarde de dolari si Boeing un contract de 4,2 miliarde de dolari, pentru construirea, separat, a unor rachete si sisteme de lansare a capsulelor in vederea transportarii astronautilor americani catre si dinspre Statia Spatiala Internationala, care zboara la o distanta de 402 kilometri de Pamant.

"La capatul unei zile de briefing-uri si discutii, NASA si SpaceX continua planurile de efectuare a primului test de zbor fara echipaj al rachetei Crew Dragon, intr-o misiune catre Statia Spatiala Internationala", a anuntat NASA intr-un comunicat.

Vezi si Cu un pas mai aproape de exoplanete care sustin viata, gratie lui TESS, noul telescop spatial (Video) ...citeste mai departe despre "NASA a aprobat primul zbor test al unei rachete SpaceX catre Statia Spatiala Internationala" pe Ziare.com

#NASA racheta SpaceX , #Stiri Funny