Misterul unui artefact antic, dezlegat in cateva ore pe Facebook. Expertii se chinuisera luni de zile degeaba

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 14:13
929 citiri
Misterul unui artefact antic, dezlegat in cateva ore pe Facebook. Expertii se chinuisera luni de zile degeaba
Foto: Facebook/Autoritatea Israeliana pentru Antichitati

Autoritatea Israeliana pentru Antichitati a petrecut sase luni incercand sa identifice un obiect misterios. In doar cateva ore, Facebook-ul i-a dat raspunsul: era vorba de fapt de un fel de "armonizator de energie", folosit de adeptii New Age pentru a se proteja de radiatii.

Despre obiectul misterios, gasit in urma cu sase luni intr-un cimitir din Ierusalim, s-a crezut initial ca este un artefact evreiesc. Persoana care l-a gasit i-a dat si ea o alta intrebuintare: un dispozitiv exploziv, motiv pentru care a si chemat politia, scrie Guardian.

Odata ce oamenii legii au declarat nepericulos obiectul aurit, care cantareste 8 kilograme, el a ajuns in atentia Autoritatii Israeliene pentru Antichitati, care l-a analizat cu raze X. Expertii se gandeau ca au de-a face cu un sceptru folosit in templele biblice, dar nimeni nu a gasit referinte exacte despre un astfel de artefact.

Dupa sase luni de cautari fara niciun rezultat, oamenii de stiinta au apelat la ajutorul internautilor, ...citeste mai departe despre "Misterul unui artefact antic, dezlegat in cateva ore pe Facebook. Expertii se chinuisera luni de zile degeaba" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obiect misterios Ierusalim, #armonizator energie, #mister rezolvat Facebook, #Autoritatea Israeliana pentru Antichitati , #Stiri Funny