Inversarea polilor magnetici ai Pamantului produce un fenomen nemaiintalnit de secole

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 17:45
1330 citiri
Inversarea polilor magnetici ai Pamantului produce un fenomen nemaiintalnit de secole
Foto: NASA

Inversarea polilor magnetici ai Pamantului se afla in plina desfasurare, iar ultima data cand s-a produs a fost acum 800.000 de ani. In prezent, se petrece un fenomen nemaiintalnit in ultimii 220 de ani.

Astfel, polul nord magnetic a trecut de linia Grid North (termen de navigatie care se refera la directia nord de pe harti - n.red.) de la vest la est, pentru prima data in 200 de ani, cauzand o refacere a hartilor Ordnance Survey, potrivit Huffington Post.

Desi de obicei polii magnetici ai Pamantului sunt considerati o eterna "constanta", in realitate ei sunt in continua miscare.

Polul nord magnetic se deplaseaza in directii diferite, in locuri diferite, datorita variatiilor fortei magnetice, iar cei care au grija de intocmirea hartilor trebuie sa le adapteze in mod constant, pentru a trasa ...citeste mai departe despre "Inversarea polilor magnetici ai Pamantului produce un fenomen nemaiintalnit de secole" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inversarea polilor magnetici pamant, #fenomen nemaiintalnit inversare poli Pamant, #deplasarea polului nord magnetic, #polul nord magnetic Grid North , #Stiri Funny