Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inventii uluitoare prin simplitatea lor, care totusi n-au necesitat imbunatatiri

Inventii uluitoare prin simplitatea lor, care totusi n-au necesitat imbunatatiri

Majoritatea inventiilor n-au fost simple "din prima". De exemplu, daca am incerca sa descuiem usa de intrare a unui castel medieval cu cheia lui originala, ar trebui sa batem de 2-3 ori cu ciocanul in broasca si sa turnam o gramada de ulei, pentru ca respectiva cheie sa se roteasca. Broastele si cheile au fost imbunatatite de sute de ori.

Cu toate acestea, exista si inventii simple pe care le folosim si astazi chiar asa cum au fost inventate ele de la inceput. Exemple sunt nenumarate, dar merita citate macar cateva din ele, cu titlu de curiozitate, potrivit Big Picture.

Sarma ghimpata

Acest tip de sarma a aparut in secolul al XIX-lea pe pasunile din statul Oklahoma, iar de atunci a tot fost folosit pentru protejarea campurilor impotriva animalelor nedorite, pentru siguranta inchisorilor, paza lagarelor, apararea transeelor si altele.

Din 1870, cand s-a inregistrat brevetul in America, n-au intervenit nici imbunatatiri, nici modificari structuale in ce priveste inventia. ...citeste mai departe despre "Inventii uluitoare prin simplitatea lor, care totusi n-au necesitat imbunatatiri" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1476 ori