Incalzirea globala: Un nou semnal de alarma vine din Norvegia

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 22:47
1002 citiri
Incalzirea globala: Un nou semnal de alarma vine din Norvegia
Foto: Arhiva Ziare.com

Sub efectul incalzirii globale, ghetarii costieri de pe insula norvegiana Spitzbergen din zona arctica isi accelereaza cursul natural spre fiorduri, ghetarul Kronebreen avansand cativa metri pe zi.

In timpul verii, Golful Ny-Alesund este presarat cu blocuri de gheata desprinse de pe fatada ghetarului albastrui scaldat in apa, iar imprejur se afla muntii pustii, alti ghetari si tundra, noteaza AFP.

Studiu ingrijorator: Cat de repede se topesc ghetarii din Asia Centrala

"Ghetarii costieri dau nastere unor aisberguri, rezultand un transfer de gheata de pe pamant spre fiorduri", a explicat pentru AFP Heidi Sevestre, doctorand in glaciologie la Universitatea Svalbard din Longyearbyen, usa de intrare in Spitzbergen.

Acum, sub efectul incalzirii semnificative in regiunea arctica si in special in Spitzbergen, avansarea ghetarilor se accelereaza, iar ei pierd din ce in ce mai multa gheata in fiecare an, a mentionat omul de stiinta.

Kronebreen, unul dintre ghetarii monitorizati in ...citeste mai departe despre "Incalzirea globala: Un nou semnal de alarma vine din Norvegia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incalzire globala semnal alarma, #topire ghetari incalzire globala , #Stiri Funny