"Fluture cosmic", fotografiat in spatiu

Luni, 31 August 2015, ora 18:15
1219 citiri
"Fluture cosmic", fotografiat in spatiu
Foto: Facebook/Hubble Space Telescope

Telescopul spatial Hubble a capturat o imagine a carei forma sugereaza un "fluture" cosmic, secventa foarte atractiva din punct de vedere vizual datorita multitudinii de culori in care telescopul poate reda imaginile surprinse.

Potrivit Agentiei Spatiale Europene, telescopul Hubble a identificat o stea mai mare care se apropie de sfarsitul existentei sale si a inceput deja sa-si elimine straturile exterioare de gaz in spatiul cosmic cu o viteza de 620.000 de mile pe ora, informeaza gazettetribune.com. Pe de alta parte, o stea mai mica, partenera, a evoluat si s-a transformat intr-o mica stea pitica alba.

Orbita stelei muribunde, impreuna cu cea a piticei albe, preiau gazul pe care cele doua stele il ejecteaza intr-o ambianta agresiva, pe masura ce au inceput sa elibereze doua jeturi in forma de spirala, ca o aripa de fluture, de o frumusete speciala.

Imagini uimitoare din spatiu: "Nu cred ca voi mai vedea vreodata asa ceva" (Video & ...citeste mai departe despre ""Fluture cosmic", fotografiat in spatiu" pe Ziare.com

#fluture cosmic spatiu, #telescop HUbble spatiu, #Hubble fluture cosmic , #Stiri Funny