Fenomen extraordinar in Romania - Cand trebuie sa privesti cerul Interviu

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 06:42
897 citiri
Fenomen extraordinar in Romania - Cand trebuie sa privesti cerul Interviu
Foto: Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu"

In noaptea de duminica spre luni si in cea de luni spre marti avem ocazia sa observam o ploaie de stele extraordinara, anume Geminidele.

De ce sunt acestea deosebite fata de altele? Pentru ca au o viteza mai mica, adica pot fi vazute pe cer mai mult timp, dupa cum a explicat Valentin Grigore, presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Valentin Grigore ne-a explicat de unde vine denumirea de Geminide, dar si cand trebuie sa privesti cerul pentru a surprinde maximul fenomenului.

Ce sunt aceste Geminide?

Anual, Pamantul in drumul lui prin spatiu intersecteaza locul pe unde in timp au trecut anumite corpuri ceresti, in special comete. Pe tractoria pe care evolueaza aceste comete in drumul lor spre sistemul solar raman particule, care se faramiteaza. Aceste particule continua sa circule pe orbita cometei, a corpului parinte.

In drumul lui prin spatiu, Pamantul intalneste aceste corpuri si particulele respective intra in ...citeste mai departe despre "Fenomen extraordinar in Romania - Cand trebuie sa privesti cerul Interviu" pe Ziare.com

#Geminide ploaie stele, #Geminide 2015, #ploaie stele Geminide 2015 , #Stiri Funny