Fenomen astronomic rar ce nu trebuie ratat - ce poti vedea azi pe cer

Luni, 09 Mai 2016, ora 07:57
880 citiri
Fenomen astronomic rar ce nu trebuie ratat - ce poti vedea azi pe cer
Foto: captura video Youtube/NASA

Pasionatii de astronomie si nu numai au ocazia sa vada, luni, un fenomen astronomic rar, si anume tranzitul planetei Mercur peste Soare.

"O data la cativa ani se poate vedea cum planeta Mercur trece peste discul Soarelui si este normal sa se intample asa, pentru ca Mercur este intre noi si Soare si automat la un moment dat o sa treaca peste el.

Pentru ca orbita planetei nu este fix intre noi si Soare, e inclinata un pic, nu vedem mereu, adica o data la 88 de zile, cum ar trebui, ci vedem mai rar, o data la 10-13 ani sunt doua tranzite", a explicat pentru Ziare.com Adrian Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucuresti.

Fenomenul va incepe la ora 14:12, cand marginile celor doua discuri vor parea ca se ating, iar maximul va fi la 14:38, insa fenomenul va putea fi vazut pana cand Soarele va apune. "Cand Soarele apune, apune cu Mercur inca pe disc", a precizat Sonka.

Este foarte important de stiut ca oamenii nu vor putea vedea ...citeste mai departe despre "Fenomen astronomic rar ce nu trebuie ratat - ce poti vedea azi pe cer" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzit Mercur Soare, #tranzit planeta Mercur Soare, #fenomen astronomic tranzit Mercur , #Stiri Funny