Explozii solare foarte puternice se produc in aceste zile - comunicatiile vor fi afectate

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 15:57
903 citiri
Explozii solare foarte puternice se produc in aceste zile - comunicatiile vor fi afectate
Foto: Facebook/NASA Sun Science

Mai multe explozii solare puternice au avut loc in aceasta saptamana, printre urmari fiind si faptul ca vor fi perturbate comunicatiile pe Pamant.

Cea mai mare explozie solara din ultimii 12 ani a fost inregistrata la inceputul saptamanii, perturband puternic comunicatiile radio de pe Pamant, iar NASA avertizeaza ca aceste fenomene vor continua, arata Daily Mail.

Doua dintre exploziile solare din aceasta saptamana au fost extrem de puternice. Prima a fost de clasa X2,2, cea mai puternica din 2015 incoace, iar dupa cateva ore s-a produs una clasa X9,3, ultima de acest gen avand loc in 2005.

Aceste doua explozii s-au produs intr-o zona foarte activa a soarelui, unde si pe 4 septembrie fusese inregistrat un astfel de fenomen.

Expertii spun ca efectele furtunilor solare se vor observa si in urmatoarele zile, cand se vor produce probleme la sateliti si la alte mijloace de comunicare, precum si GPS.

Aceste explozii in atmosfera Soarelui afecteaza toate straturile atmosferei solare. Ele arunca in spatiu electroni, protoni si ioni grei cu viteze imense, chiar apropiate de viteza luminii.

A.G. ...citeste mai departe despre "Explozii solare foarte puternice se produc in aceste zile - comunicatiile vor fi afectate" pe Ziare.com

#explozii solare puternice, #explozii solare efecte , #Stiri Funny