Experienta extrema: 100.000 de km cu bicicleta si barca, chiar si la minus 35 de grade

Vineri, 01 Ianuarie 2016, ora 21:36
823 citiri
Experienta extrema: 100.000 de km cu bicicleta si barca, chiar si la minus 35 de grade
Foto: Facebook/En Route Avec Aile

Un francez de 35 de ani, Olivier Peyre, a incheiat recent un inconjur al lumii efectuat timp de sapte ani cu bicicleta, parapanta si ambarcatiuni cu panze.

Tanarul inginer a parcurs 103.750 de kilometri pe bicicleta si ca membru al unor echipaje de vase cu panze. "Am adaugat parapanta ca sa vad lumea de sus", a spus el pentru AFP.

Periplul sau a inceput in iulie 2008 spre vest. Aventurierul s-a indreptat spre America de Sud, trecand prin Africa si a traversat apoi Pacificul. Dupa o pauza de un an in Noua Caledonie si traversarea Australiei, el a parcurs Asia si a ajuns din nou in Europa prin Turcia acum trei luni.

"Calatoria mea a costat in jur de 20.000 de euro", a precizat Peyre. Aventura sa a fost finantata din economii personale, precum si din banii castigati ca inginer in energie eoliana si de profesor in Noua Caledonie, dar si de sponsori. "Ei mi-au oferit ajutor material. In timpul calatoriei, multi oameni mi-au deschis usa casei lor", a adaugat amatorul de ...citeste mai departe despre "Experienta extrema: 100.000 de km cu bicicleta si barca, chiar si la minus 35 de grade" pe Ziare.com

#francez calatorie jurul lumii , #Stiri Funny