Epava misterioasa a unei nave, gasita in Oceanul Atlantic: Stim mai multe despre Pluto

Marti, 21 Iulie 2015, ora 23:08
1050 citiri
Epava misterioasa a unei nave, gasita in Oceanul Atlantic: Stim mai multe despre Pluto
Foto: Arhiva/Pexels

Epava unei nave scufundate in urma cu sute de ani a fost gasita la peste 1,5 km sub apa in Oceanul Atlantic, in largul coastei statului North Carolina.

O echipa de cercetatori, cea care a descoperit-o, afirma ca, cel mai probabil, aceasta e din secolul XVIII sau inceputul secolului XIX, informeaza CNN.

Mai multe obiecte au fost gasite pe fundul oceanului, printre acestea aflandu-se o busola metalica, mai multe sticle, un vas de lut, un lant metalic, caramizi rosii si mai multe instrumente necesare navigarii.

Echipa de cercetatori a dat peste epava intamplator. Aceasta venise sa recupereze o ancora lasata in urma in 2012, in urma unei misiuni in zona.

"E o descoperire captivanta, o vie aducere aminte a faptului ca, pana si cu cele mai noi tehnici ce tin de capacitatea noastra de a explora oceanul, apa isi pastreaza secretele", a declarat Cindy Van Dover, director al Laboratorului Marin din cadrul Universitatii Duke, care face parte din echipa de cercetatori. Aceasta ...citeste mai departe despre "Epava misterioasa a unei nave, gasita in Oceanul Atlantic: Stim mai multe despre Pluto" pe Ziare.com

#epava nava descoperita Atlantic, #epava nava larg coaste North Carolina, #epava nava descoperita ocean North Carolina , #Stiri Funny