Au cumpărat un sat întreg din nordul Franței cu doar 26.000 de euro

Joi, 28 Iulie 2022, ora 09:13
1106 citiri
Au cumpărat un sat întreg din nordul Franței cu doar 26.000 de euro
Paul Mappley și Yip Ward FOTO Channel 4

Doi britanici au cumpărat un întreg sat din Franța cu o sumă infimă. Au plătit 22.000 de lire sterline, adică în jur de 26.000 de euro, ceea ce reprezintă o sumă mai mică decât avansul pe care l-ar fi plătit pentru o proprietate în Marea Britanie.

Paul Mappley și Yip Ward – ambii peisagiști în vârstă de 48 de ani – au achiziționat cătunul La Busliere din Normandia locuit odată de muncitori agricoli, dar care acum este în ruină.

Cătunul are un rând de cabane, două hambare, un grajd, un atelier cu două etaje, o fântână, o făbricuță de cidru și un cuptor de pâine, toate înconjurate de două hectare de teren.

Cei doi sunt extrem de încântați de achiziție și chiar au devenit cunoscuți după ce au fost subiect de emisiune la o televiziune britanică. Britanicii au spus că intenționează să transforme sătucul într-o destinație de vacanță de lux.

În Marea Britanie, cei doi locuiau într-o rulotă a unui prieten. Când au început să-și caute locuință, și-au dat seama că în Kent o casă foarte mică ajungea la 250.000 de lire, iar asta nu a fost o opțiune pentru ei, scrie independent.co.uk.

Dar după ce prietenul lor a anunțat că vrea să vândă rulota în care locuiau, cei doi și-au dat seama că aveau nevoie de un plan.

Au aflat întâmplător că un întreg cătun din nordul Franței era scos la vânzare cu o sumă care le părea ridicolă. Deși renovarea va fi costisitoare și va dura, cei doi britanici au acceptat cu bucurie provocarea.

„Nu avem deocamdată bani pentru a face ceea ce ne dorim, dar vrem să ajungem la un stadiu în care să știm că nu se vor prăbuși”, a spus Paul Mappley la Channel 4, citat de The Independent.

„A deține orice clădire este un vis, dar ceva de genul acesta, cu atât de multă istorie, îți dă un sentiment uimitor. Suntem extrem de norocoși”, a mai spus el. ...citeste mai departe despre "Au cumpărat un sat întreg din nordul Franței cu doar 26.000 de euro" pe Ziare.com

#achizitie, #sat cumparat, #lire sterline, #euro, #renovare , #Stiri Funny