Elon Musk nu a reusit sa-si trimita masina spre Marte

Joi, 08 Februarie 2018, ora 14:10
1392 citiri
Elon Musk nu a reusit sa-si trimita masina spre Marte
Foto: Captura YouTube

Masina Tesla Roadster care i-a apartinut lui Elon Musk si care a fost lansata in spatiu la bordul rachetei Falcon Heavy nu va mai trece pe langa planeta Marte, asa cum isi dorea fondatorul companiei SpaceX, ci prin Centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter.

Elon Musk a anuntat ca masina a trecut cu bine prin centurile de radiatii, insa automobilul a fost eliberat pe o traiectorie ce a depasit planeta Marte.

In prezent, bolidul Tesla de culoare rosie se regaseste pe o orbita eliptica in jurul Soarelui.

Starman in Red Roadster A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on Feb 4, 2018 at 9:50pm PST

La conferinta de presa de dupa lansare, Elon Musk spunea ca automobilul va orbita Soarele "timp de milioane, poate chiar miliarde de ani". El s-a intrebat la ce s-ar gandi reprezentantii unei specii extraterestre daca ar gasi masina Tesla plutind prin spatiu.

"Poate ca va fi gasita de o rasa extraterestra si extraterestrii se vor gandi ce am vrut sa facem... daca masina este un obiect de cult si de ce exista o masina mai mica la bord? Cu siguranta vor fi pusi in incurcatura!", a sustinut el.

View from SpaceX Launch Control. Apparently, there is a car in orbit around Earth. pic.twitter.com/QljN2VnL1O- Elon Musk (@elonmusk) February 6, 2018

Falcon Heavy a devenit cea mai mare si cea mai puternica racheta lansata dupa Saturn V, racheta folosita in misiunile Apollo care i-a dus pe astronautii NASA pe Luna si care a fost retrasa in 1973, sau dupa Energia, din epoca sovietica, a carei ultima misiune s-a incheiat in 1988.

SpaceX pleaca in aceasta seara spre Marte. La bordul rachetei se va afla si o masina electrica Tesla (Video)Reusita majora pentru Elon Musk si SpaceX. Au lansat un vehicul spatial pentru o misiune secreta a guvernului american (Video)Elon Musk trimite pe Marte un automobil TeslaElon Musk a ales un roman pentru a construi trenul viitorului

T: Dezamagire pentru fondatorul SpaceX: Nu a reusit sa isi trimita masina spre Marte ...citeste mai departe despre "Elon Musk nu a reusit sa-si trimita masina spre Marte" pe Ziare.com

#SpaceX lansare racheta Marte, #Tesla masini electrice , #Stiri Funny