Elon Musk a prezentat nava spatiala care urmeaza sa duca oamenii pe Marte (Video)

Duminica, 29 Septembrie 2019, ora 12:45
1604 citiri
Elon Musk a prezentat nava spatiala care urmeaza sa duca oamenii pe Marte (Video)
Foto: Twitter/ SpaceX

Elon Musk a anuntat sambata seara ca isi propune ca nava spatiala SpaceX Starship sa orbiteze in jurul Terrei in mai putin de sase luni, ceea ce stie ca "suna total nebunesc".

Declaratiile au fost facute intr-o prezentare LIVE de la cladirea SpaceX Starship, din apropierea localitatii Boca Chica (Texas), aflata la nordul frontierei dintre Mexic si SUA.

SpaceX Starship este proiectata a fi cea mai puternica racheta din istorie si va putea duce oameni si marfa pe Luna, pe Marte si in alte parti ale sistemului solar.

Pana la o suta de persoane ar putea calatori in spatiu, in cadrul unor zboruri interplanetare de lunga durata, a indicat SpaceX pe Twitter.

Foto: Twitter/ SpaceX

Primele teste

Musk a spus ca nava spatiala este asteptata sa decoleze pentru prima data intr-o luna sau doua si sa atinga o altitudine de 65.000 de picioare, aproximativ 20 kilometri, inainte de a reveni pe Pamant, arata publicatia "The Verge."

Odata ce aceasta etapa va fi atinsa, Musk a indicat ca urmatorul obiectiv - incadrarea pe orbita Terrei.

Elon Musk a prezentat SpaceX Starship, o nava care are o lungime de 50 de metri si diametrul de 9 metri, care ar putea ridica o sarcina totala de 150 de tone. Nava va fi urcata in spatiu de o racheta masiva numita Super Heavy. La randul sau, Super Heavy are o lumgime de 68 de metri si diametrul de 9 metri. Este propulsata de 35 de motoare Raptor, de ultima generatie.

Starship will be the most powerful rocket in history, capable of carrying humans to the Moon, Mars, and beyond pic.twitter.com/LloN8AQdei- SpaceX (@SpaceX) September 29, 2019

Marea inovatie a SpaceX este ca noua nava va putea fi realimentata in spatiu, ceea ce deschide calea catre misiuni spre alte planete.

Foto: Twitter/ SpaceX

Tinta: Orasul care se intretine singur pe Marte

Elon Musk a mai povestit asistentei despre inovatiile de proiectare ale navei spatiale care au fost deja anuntate, inclusiv decizia sa de la inceputul acestui an, de a schimba materialul folosit de la fibra de carbon la otel.

"Lucrul cel mai important pe care trebuie sa ne concentram este sa gasim cea mai rapida cale catre construirea unui oras care se poate intretine singur pe Marte. Acesta este lucrul fundamental," conchide Elon Musk.

Foto: Twitter/ SpaceX ...citeste mai departe despre "Elon Musk a prezentat nava spatiala care urmeaza sa duca oamenii pe Marte (Video)" pe Ziare.com

#Elon Musk Marte, #Elon Musk Space X, #SpaceX Marte , #Stiri Funny