E sigur ca mergem pe Marte. Mai ramane de rezolvat o problema

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 12:24
940 citiri
E sigur ca mergem pe Marte. Mai ramane de rezolvat o problema
Foto: NASA/ESA

Se vorbeste tot mai des despre plecarea pe Marte, cu echipaj uman, fiind vehiculati si anii in care vor incepe astfel de misiuni.

O misiune va fi organizata de Space X, fondatorul companiei, Elon Musk, declarand ca aceasta va fi lansata pana in 2022. NASA, la randul sau, a anuntat ca va trimite in anii 2030 oameni pe planeta rosie, iar o companie privata a lansat Mars One, un proiect prin care vor fi trimisi oameni in spatiu in anul 2024.

Prin urmare, o misiune cu echipaj uman pe Marte va avea loc, mai devreme sau mai tarziu. Mai raman insa de rezolvat cateva probleme. Un studiu recent a demonstrat ca, chiar daca astronautii pot ajunge pe planeta rosie, e foarte probabil sa apara leziuni cerebrale, informeaza Fox News.

Daca pe Pamant suntem protejati de radiatiile cosmice, o calatorie atat de lunga, pana la Marte, ar insemna explunerea la acestea, ceea ce nu ar fi deloc bine pentru creierul celor care o fac. In cadrul studiului, soarecii, similari din multe puncte de vedere cu ...citeste mai departe despre "E sigur ca mergem pe Marte. Mai ramane de rezolvat o problema" pe Ziare.com

#leziuni cerebrale astronauti Marte, #provocari calatorie Marte, #misiuni NASA Marte, #misiune Marte echipaj uman, #efecte calatorie Marte astronauti , #Stiri Funny