Diamantul roz "Pink Star" a fost vandut la licitatie cu 71 de milioane de dolari, pret record

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 17:32
1062 citiri
Diamantul roz "Pink Star" a fost vandut la licitatie cu 71 de milioane de dolari, pret record
Foto: Arhiva Ziare.com

Faimosul diamant roz "Pink Star" a doborat recordul mondial pentru o piatra scoasa la licitatie, dupa ce a fost vandut cu 71,2 de milioane de dolari, marti, la Hong Kong.

"Pink Star", o piatra roz ovala de 59,60 carate, este cel mai mare diamant din clasa sa ("Internally Flawless, Fancy Vivid Pink"), certificat vreodata de Institutul Geologic din America (GIA).

Licitatia a inceput de la aproximativ 56 milioane de dolari. Vanzarea a durat cinci minute inainte ca oferta castigatoare sa fie prezentata la telefon de un cumparator, in aplauzele asistentei.

"Pink Star" a fost obtinut dintr-un diamant brut de 132,5 carate, descoperit de compania De Beers in Africa, in 1999, care a fost prelucrat timp de aproape doi ani pentru a ajunge la forma actuala, a precizat Sotheby's.

Diamantul, cu dimensiunile de 2,69 cm pe 2,06 cm si o greutate de 11,92 grame, a fost deja vandut la licitatie de Sotheby's in 2013, la Geneva, pentru 83 de milioane de dolari, insa cumparatorul (Isaac Wolf) nu a achitat suma.

Citeste mai departe despre "Diamantul roz Pink Star a fost vandut la licitatie cu 71 de milioane de dolari, pret record (Foto) " pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#diamant Pink Star vandut, #Pink Star diamant, #Pink Star vandut , #Stiri Funny