Descoperire uimitoare: Arheologii au gasit un sistem de canalizare vechi de aproape 1500 de ani (Video)

Marti, 26 Iulie 2016, ora 21:14
768 citiri
Descoperire uimitoare: Arheologii au gasit un sistem de canalizare vechi de aproape 1500 de ani (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Arheologii mexicani au facut o descoperire uimitoare sub unul dintre cele mai importante temple ale civilizatiei Maya din Mexic. Acestia au gasit un vechi sistem de canalizare a apei.

Descoperirea a noua canale de 17 de metri lungime dezvaluie un complex de inginerie hidraulica. Sistemul a fost gasit sub Templul Inscriptiilor din Palenque, un sit al patrimoniului mondial UNESCO care dateaza din anul 675 si care se afla in statul Chiapas din sudul Mexicului, a declarat directorul de proiect de excavare Arnaldo Gonzalez Cruz, potrivit DPA.

Sistemul hidraulic alimentat de la un izvor a fost destinat sa-l lege pe regele King K'inich Janaahb' Pakal (anii 603 - 683), care a condus candva Palenque, de zeitatea mayasa a apei Chaac, a spus Gonzalez.

Acesta a precizat ca hieroglifele din templu pot face referire la izvor, dar si la o cale simbolica catre apele lumii de dincolo, reprezentata de canale.

Situat in statul Chiapas din sudul Mexicului, orasul antic Palenque este unul ...citeste mai departe despre "Descoperire uimitoare: Arheologii au gasit un sistem de canalizare vechi de aproape 1500 de ani (Video)" pe Ziare.com

#descoperire sub templu maya, #descoperire templu maya, #tuneluri templu maya , #Stiri Funny