Comunicarea creier-creier, realizata prin Internet

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 09:04
1053 citiri

Oamenii de stiinta de la Universitatea Washington au reusit, in premiera, sa conecteze doua creiere fara nicio comunicare vorbita. Relationarea a avut loc prin intermediul calculatorului, din doua orase diferite.

Potrivit rezultatelor studiului efectuat in 2014, utilizarea dispozitivelor TMS (stimulare magnetica transcraniana - n.red.) trebuie limitata la un singur puls la fiecare 20 de secunde. Insa si fara aceasta restrictie, o persoana nu poate transmite decat cateva fragmente de informatie per minut, in timp ce poarta o casca EEG (electroencefalograma - n.red.), deoarece schimbarea voita a formei undelor cerebrale necesita concentrare, scrie Nature World Report.

Experimentul este printre primele care demonstreaza ca doua creiere pot comunica direct si o persoana poate ghici cu acuratete ce gandeste cealalta.

Primul experiment al studiului a evoluat dintr-o cercetare a profesorului de stiinte ale computerului si inginerie Rajesh Rao, de la Universitatea Washington, care ...citeste mai departe despre "Comunicarea creier-creier, realizata prin Internet" pe Ziare.com

#comunicare creier distanta, #studiu comunicare creier , #Stiri Funny