Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comoara ascunsă în adâncul oceanelor: Are valoarea de 700 de trilioane de dolari VIDEO

Comoara ascunsă în adâncul oceanelor: Are valoarea de 700 de trilioane de dolari VIDEO

Chimistul Edward Sonstadt din Marea Britanie a făcut o descoperire extraordinară: o comoară neștiută aflată în adâncurile oceanelor, dar care nici până în ziua de astăzi nu a fost scoasă la suprafață. Acolo pe fundul apelor există aproximativ 20 de milioane de tone de aur, care valorează peste 700 de trilioane de dolari.

De-a lungul vremii au existat mulți exploratori, inventatori sau oameni de afaceri care au încercat să găsească o tehnologie viabilă pentru a extrage aurul din oceane, dar nimeni nu a reușit, potrivit Sci Tech Daily.

Primul care a descoperit existența aurului în adâncurile oceanelor din întreaga lume a fost Edward Sonstadt, în anul 1872, dar el nu a întreprins nimic în acest sens, pentru a se îmbogăți.

Misterul provenienței aurului de pe Pământ a fost descifrat: Originea de necrezut a prețiosului metal VIDEO

În premieră, a încercat pastorul Prescott Ford Jernegan din New England (regiune din nordul Statelor Unite, de astăzi -n.a.), care a construit o cutie de lemn cu găuri în ea și care avea în interior un strat de mercur solid, amestecat cu un ingredient secret.

Instalația conținea și un fir atașat la o baterie, care trecea prin mercur și îl electriza. El vindea această ”mașinărie” oamenilor pentru a extrage aurul din apă. Dar totul nu a fost decât o înșelătorie.

Descoperire senzațională din interiorul Pământului, în premieră mondială: ”Este imposibil să găsim așa ceva pe Terra”

În 1900, inventatorul Henry Clay Bull a depus un brevet privind o metodă de extragere a aurului din apă, dar nici el nu a reușit să se îmbogățească.

În anul 1990, cercetătorii au descoperit, în urma unui studiu, că există aproximativ un gram de aur în fiecare sută de milioane de tone de apă de mare sau din ocean. Oamenii de știință au calculat că oceanele din întreaga lume conțin 20 de milioane de tone de aur, conform Forbes.

Cantitatea de aur aflată ascunsă în oceanele de pe Pământ este suficientă pentru a oferi fiecărui locuitor al planetei noastre, aproximativ 2,5 kilograme de aur. Însă, extragerea aurului din adâncuri necesită tehnologii speciale, care până în prezent nu sunt sustenabile.

...citeste mai departe despre "Comoara ascunsă în adâncul oceanelor: Are valoarea de 700 de trilioane de dolari VIDEO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 267 ori