Cel mai mic regat din lume - are doar 11 locuitori temporari

Duminica, 13 Martie 2016, ora 08:12
1203 citiri
Cel mai mic regat din lume - are doar 11 locuitori temporari
Foto: Facebook/Tavolara

Cand nu pescuieste calamari sau nu-si face de lucru in gradina, regele din Tavolara isi priveste mandru insula cu cei 11 locuitori temporari si cele 100 de capre de munte.

Tavolara se afla la sud de faimoasa Costa Smeralda a Sardiniei. E o insula singuratica, mai degraba un munte care rasare din mare. Nu exista sosele sau hoteluri, iar singura zona locuibila e o limba de nisip alb, ce poate fi masurata fara efort cu pasul, informeaza BBC.

Jurnalistii britanici si-au facut drum pana in Tavolara, unde l-au gasit pe regele Antonio Bertoleoni. Cunoscut ca Tonino, pescarul de 83 de ani detine si singurul restaurant de pe insula. Tavolara este cel mai mic regat locuit din lume. In ultimii 22 de ani, Tonino si-a condus regatul de 5 km patrati in pantaloni scurti si sandale.

"Sunt, probabil, cel mai fara pretentii rege din lume", declara Tonino, in timp ce se joaca cu talpa in nisip. "Singurul privilegiu de care ma bucur e faptul ca am mesele gratuite", mai spune el.

Fondatorul ...citeste mai departe despre "Cel mai mic regat din lume - are doar 11 locuitori temporari" pe Ziare.com

#cel mai mic regat lume, #Tavolara insula regat Italia, #Tavolara insula Italia, #statut insula Tavolara Italia, #regate moderne, #cele mai mici tari , #Stiri Funny