Cea mai rara si mai veche specie de caini, care nu au fost domesticiti niciodata, redescoperita dupa 50 de ani (Foto)

Duminica, 02 Aprilie 2017, ora 18:19
1359 citiri
Cea mai rara si mai veche specie de caini, care nu au fost domesticiti niciodata, redescoperita dupa 50 de ani (Foto)
Foto: Facebook/New Guinea Highland Wild Dog Foundation

Cativa caini salbatici de Noua Guinee, specie considerata disparuta de o jumatate de secol, au fost observati recent de cercetatori in habitatul lor natural.

Cainele salbatic de Noua Guinee reprezinta cea mai rara specie canina din lume. Oamenii de stiinta i-au pierdut urma in 1970. Se crezuse, prin urmare, ca specia a disparut de pe fata Pamantului. Cu toate acestea, cercetatorii tocmai au dovedit ca niste exemplare inca traiesc in muntii inalti din Noua Guinee, in sudul Pacificului, noteaza Mashable si National Geographic.

Saptamana trecuta, fundatia New Guinea Highland Wild Dog a publicat aproximativ 20 de fotografii realizate pe inaltimile din Puncak Jaya, un munte din Indonezia, situat pe insula Noua Guinee.

Cercetatorii au identificat cel putin 15 exemplare, masculi, femele si pui in varsta de aproximativ 3 pana la 5 luni. Haita traieste izolata la altitudini de 3.700 - 4.600 de metri deasupra nivelului marii.

Citeste mai departe despre "Cea mai rara si mai veche specie de caini, care nu au fost domesticiti niciodata, redescoperita dupa 50 de ani (Foto) " pe Ziare.com.

#caine Noua Guinee redescoperit, #specie caine redescoperita 50 ani, #specie caine redescoperita , #Stiri Funny