Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Carnea de cultura este tot mai aproape. Tu ai manca o friptura dintr-un curcan care n-a trait niciodata?

Carnea de cultura este tot mai aproape. Tu ai manca o friptura dintr-un curcan care n-a trait niciodata?

Winston Churchill prezicea in 1931 ca peste 50 de ani carnea folosita la gatit va fi crescuta in laborator, pentru ca este absurd sa cresti o pasare intreaga doar pentru anumite parti ale sale. Oamenii de stiinta spun ca previziunea sa este pe cale sa se implineasca in urmatorii ani, chiar daca termenul avansat de britanic a fost depasit.

Potrivit acestora, primii curcani crescuti in laborator vor ajunge pe mesele noastre pana in 2030, arata The Telegraph.

Paul Mozdziak, cercetator la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, este de parere ca in cel mult 15 ani pasarile crescute in ferme vor fi inlocuite de cele crescute direct in laborator.

"In cativa ani de acum inainte, cand oamenii vor fi in supermarket incercand sa decida daca sa cumpere carne traditionala sau cultivata, sunt 100% sigur ca aceasta carne de cultura va fi la fel de ieftina, daca nu cumva mai ieftina", a declarat el.

Desi ideea de a creste carne in laborator nu suna bine pentru multi, este sprijinita ...citeste mai departe despre "Carnea de cultura este tot mai aproape. Tu ai manca o friptura dintr-un curcan care n-a trait niciodata?" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1959 ori