Care e cea mai buna cale de a coloniza Marte - teorii din ce in ce mai bizare

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 08:14
1012 citiri
Care e cea mai buna cale de a coloniza Marte - teorii din ce in ce mai bizare
Foto: NASA

Marte este o planeta inghetata, lipsita de viata si neospitaliera. Planeta Rosie este insa promitatoare pentru omenire si sunt unii preocupati de felul in care se poate teraforma, adica sa devina similara Pamantului.

CEO-ul companiei SpaceX, Elon Musk, s-a exprimat recent pe aceasta tema si a opinat ca cea mai rapida cale de a coloniza Marte este bombardarea planetei cu arme nucleare, scrie Business Insider.

Musk viseaza sa construiasca o colonie de un milion de oameni pe Marte, asa ca are nevoie de o transformare rapida a planetei intr-un fel de Pamant. O varianta mai lenta a procesului s-ar obtine, potrivit lui Musk, prin transportul de gaze de sera de pe Pamant pe Marte si eliberarea lor in atmosfera martiana.

Ce a descoperit Curiosity pe Marte: Seamana foarte bine cu un loc de pe Pamant (Foto)

Christopher Impey, astronom la Universitatea Arizona si autor al mai multor lucrari de popularizare a astronomiei, sustine insa ca niciuna dintre aceste solutii nu e ...citeste mai departe despre "Care e cea mai buna cale de a coloniza Marte - teorii din ce in ce mai bizare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marte colonizare metode, #Marte colonizare rachete nucleare , #Stiri Funny