Asgardia, primul oras-stat de pe orbita Pamantului. Se naste o noua natiune?

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 01:30
995 citiri

Cativa oameni de stiinta vor sa creeze Asgardia, prima tara din spatiu, ce ar putea functiona ca o viitoare statie spatiala aflata pe orbita Terrei. La conducerea proiectului se afla un om de afaceri rus.

Dar, spre deosebire de actuala Statie Spatiala Internationala (ISS), care este administrata de un colectiv international de state, Asgardia va fi o tara independenta, informeaza Huffington Post.

Acesta este deocamdata visul unui grup de oameni de stiinta, care si-au prezentat proiectul, miercuri, precizeaza Business Insider.

Pe site-ul Asgardia.space, se precizeaza ca "acest prototip de societate libera" a primit numele unui oras-zburator din mitologia nordica.

Viitorul oras spatial va fi utilizat pentru cercetarile stiintifice, pentru lansarea unor misiuni miniere pe asteroizi si pentru apararea Terrei de meteoritii care ar putea sa se prabuseasca pe planeta noastra.

Persoanele care sunt interesate pot chiar sa se inscrie pe site si sa devina cetateni ai natiunii ...citeste mai departe despre "Asgardia, primul oras-stat de pe orbita Pamantului. Se naste o noua natiune?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Asgardia prima tara spatiu , #Stiri Funny