Alaptatul, prioritate nationala in Venezuela. Se interzice reclama la biberoane

Luni, 17 Iunie 2013, ora 15:54
1213 citiri
Alaptatul, prioritate nationala in Venezuela. Se interzice reclama la biberoane

Parlamentul venezuelean dezbate marti reforma Legii Promovarii si Protectiei Alaptarii Materne care va duce la interzicerea in mass-media a reclamei la biberoane si la alte tipuri de alimente folosite in primele luni de viata ale nou-nascutilor.

Propunerea, prezentata de partidul socialist de guvernamant PSUV, prevede sa fie interzisa promovarea acestor produse si, in cazul incalcarii, sa fie aplicate amenzi, care vor varia de la 674 la 50.000 de dolari, informeaza luni ziarul La Razon.

Aceasta lege, criticata aspru de opozitie, vizeaza sa fie interzisa publicitatea la astfel de produse sau folosirea lor in centrele medicale pentru bebelusii de sub sase luni.

Deputata Odalis Monzon, vicepresedinta comisiei Familia si promotoare a reformei, a declarat ca, ceea ce se doreste este ca legea, care exista deja din 2007, sa fie respectata. Propunerea a provocat un val de critici in randul opozitiei care considera ca nu se poate stimula lactatia materna prin politici coercitive.

Potrivit deputatei Monzon, "in acelasi mod in care s-a eliminat din mass-media publicitatea la marcile de tigari, trebuie evitata si difuzarea de reclame care sa promoveze formule alimentare suplimentare sau biberoane pentru nou-nascuti.

Proiectul de lege prevede interzicerea "publicitatii la biberoane, suzete sau tetine sau la alte produse de acelasi tip in intreaga mass-media sau in alte medii publicitare care au acces la teritoriul national".

Se interzice de asemenea ca in centrele medicale bebelusii de sub sase luni sa consume alimente sau bauturi, altele decat laptele matern, cu exceptia indicatiilor medicului de specialitate. "Exista exceptii, in cazul femeilor bolnave sau care nu pot alapta pe cale naturala", a subliniat deputata Monzon.

Ceea ce nu a comentat deputata este cazul acelor femei care, din cauza malnutritiei din timpul lunilor de sarcina, nu isi pot alapta copii. Vor fi considerate oare infractoare femeile care nu au suficient lapte pentru a-si hrani copiii? se intreaba ziarul La Razon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legislatie Venezuela, #alaptat Venezuela, #interdictie reclame biberoane, #promovare alaptat san , #Stiri Funny