A fost descoperit al optulea continent al planetei: Zeelandia

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 22:02
1774 citiri
A fost descoperit al optulea continent al planetei: Zeelandia
Foto: Wikipedia

Oamenii de stiinta au descoperit in sud-vestul Oceanului Pacific un continent scufundat cu o suprafata egala cu doua treimi din Australia, arata Jurnalul Societatii Geologice Americane.

Continentul, care a fost numit Zeelandia si care masoara 4,5 milioane de kilometri patrati, este scufundat in proportie de 94% sub apa si doar cele mai inalte puncte ale sale, Noua Zeelanda si Noua Caledonie, se afla la suprafata, informeaza Reuters.

"Este frustranta pentru noi, geologii, prezenta oceanelor. Daca am putea scoate dopul oceanelor ar deveni clar pentru oricine ca avem lanturi muntoase si un mare continent deasupra crustei oceanice", a spus Nick Mortimer, geolog la GNS Science din Dunedin, Noua Zeelanda.

"De prin anii '20, din cand in cand, in lucrarile de geologie a fost folosit cuvantul 'continental' pentru a descrie diferite parti din Noua Zeelanda, Insulele Chatham si Noua Caledonie. Diferenta acum este ca noi consideram ca am adunat suficiente informatii pentru a schimba 'continental' in substantivul 'continent'", a explicat Mortimer.

Daca descoperirea recenta va fi acceptata de catre comunitatea stiintifica, cel mai probabil cartografii vor adauga un al optulea continent in viitoarele harti si atlase.

C.S. ...citeste mai departe despre "A fost descoperit al optulea continent al planetei: Zeelandia" pe Ziare.com

#al optulea continent, #descoperire continent , #Stiri Funny