Cel mai scump loc de parcare din lume merita banii. Ajungi la birou in 20 de pasi

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 15:27
2586 citiri
Cel mai scump loc de parcare din lume merita banii. Ajungi la birou in 20 de pasi
Money CNN

Cel mai scump loc de parcare din lume este detinut si folosit in ultimii zece ani de executivul unei companii de imobiliare, cunoscut drept "magnatul locurilor de parcare".

Ascunsa in jungla de zgarie-nori din Hong Kong, cea mai scumpa piata imobiliara din lume, o proprietate de 640.000 de dolari asteapta un cumparator in cautare de chilipiruri.

Pentru Hong Kong, suma pare ridicol de mica, mai ales pe o piata unde preturile de pe piata imobilara s-au dublat in ultimii doi ani, noteaza CNN Money.

Proprietatea in cauza nu este insa o locuinta sau un birou, ci un spatiu de parcare.

La 5.000 de dolari pe metru patrat, acesta este cel mai scump loc de parcare din lume, detinut si folosit in ultimii 10 ani de Jacinto Tong, CEO la compania de imobiliare Gale Well Group.

Alintat de presa drept "magnatul locurilor de parcare", Tong vorbeste cu exuberanta despre "nepretuita" sa proprietate.

"Cred ca este cel mai bun loc de parcare pe care l-am ocupat vreodata. Poti ajunge direct la birou, la lift. In numai 20 de pasi. 20 de pasi!", exclama executivul.

Gale Well Group detine sute de spatii rezidentiale si comerciale in Hong Kong, iar Tong are doua locuri de parcare, pe care se lauda ca ar putea incasa 1,3 milioane de dolari.

"Aici nu ne deranjeaza sa platim mai mult. Dar nu ma grabesc sa vand", spune el.

Potrivit celui mai recent sondaj privind preturile locurilor de parcare efectuat de Colliers International, Hong Kong are cele mai scumpe chirii din regiunea Asia-Pacific.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cel mai scump loc parcare, #loc parcare birou, #loc parcare , #Recorduri