Guvernatorul BNR, glumind despre vinuri: "Eu nu vreau sa fiu smecher"

Sambata, 18 Mai 2013, ora 12:52
1573 citiri
Guvernatorul BNR, glumind despre vinuri: "Eu nu vreau sa fiu smecher"
Foto: ideilibere.ro

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat vineri, in gluma, la finalul discursului sau de primire a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, ca nu vrea sa fie smecher, referindu-se la faptul ca promoveaza si in Ardeal un vin de buna calitate, cel de la Dragasani.

"Voi ramane foarte apropiat in continuare de Sibiu. Si, istoric, am aflat odata de la Emil Hurezeanu ca cuvantul smecher isi are originea in relatiile seculare intre Dragasani si Sibiu. Exportul de vinuri de la Dragasani, cei de acolo, un spirit mai regatean, mai puneau apa in butoaiele cu vin dupa ce ii mai pileau pe sibieni, pana cand saxonii de aici din Sibiu si-au pus un smecher, adica un degustator care nu bea prea mult si oltenii au spus: bai, asta e smecher, sa-l pacalim. Eu nu vreau sa fiu smecher, eu vreau sa evoc aceasta lunga colaborare intre Dragasani si Sibiu si o fac inclusiv prin faptul ca promovez la dumneavoastra vinul de Dragasani", a spus guvernatorul BNR.

Isarescu a avut un discurs vineri la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu despre probleme economice, fiind invitat pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa.

#Mugur Isarescu gluma, #Mugur Isarescu amuzant , #Glume