Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Introducerea unei francize de 150 de euro ar reduce cu 14% numarul daunelor auto

Introducerea unei francize de 150 de euro ar reduce cu 14% numarul daunelor auto

Introducerea unei francize de 150 de euro la asigurarile auto din Romania ar reduce cu 14 la suta numarul de daune, a afirmat, luni, seful Serviciului lichidari daune auto al Generali Asigurari, Ion Moise, in Conferinta Nationala a Asiguratorilor Auto.


'Numarul daunelor inregistrate in Romania a fost de aproximativ 34.000 in 2006, valoarea acestora fiind de 24 de milioane euro, potrivit estimarilor realizate de Generali Asigurari', a declarat, pentru Rompres, Ion Moise.

De asemenea, acesta a subliniat necesitatea aplicarii sistemului bonus malus, ce presupune majorarea tarifelor la asigurari cu 200 la suta pentru clientii care denunta si reducerea tarifelor pentru cei care nu au avut daune, de la un nivel de clauza.

Rata daunelor la asigurarile auto din Romania a fost de peste 60 la suta in anul 2006, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu.

Presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu, a aratat ca portofoliul de asigurari reprezinta peste 80 la suta din indemnizatiile platite anual, iar peste 90 la suta dintre asiguratorii auto au avut pierderi in 2005, valoarea lor totala fiind de 30,4 milioane de euro in anul respectiv.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 965 ori