Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania vrea sa obtina 1,5 miliarde de dolari din obligatiuni, pe piata din SUA

Romania vrea sa obtina 1,5 miliarde de dolari din obligatiuni, pe piata din SUA


Romania a deschis o emisiune de obligatiuni in dolari pe zece ani pe piata din SUA, cu un cost indicativ de 4,625% si cu o valoare de cel putin 500 de milioane de dolari, au declarat surse bancare.

Costul indicativ de 4,625% reprezinta nivelul de la care incep negocierile cu investitorii.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Guvernul a autorizat Ministerul Finantelor sa lanseze o serie de obligatiuni pe piata SUA.

Ponta s-a aratat convins ca dobanda cu care vor fi vandute bondurile va fi sub nivelul imprumuturilor anterioare de pe piata americana, ca urmare a stabilizarii politice.

Tranzactia se incadreaza in programul de emisiuni pe termen mediu al Romaniei si este intermediata de bancile Barclays, Citibank, HSBC si BNP Paribas.

Romania va incerca sa obtina intre 500 milioane de dolari si 1,5 miliarde de dolari de pe pietele externe printr-o emisiune de obligatiuni in dolari cu maturitatea de cel putin 10 ani. Operatiunea a fost mandatata printr-un ordin al Ministerului Finantelor Publice.

Romania a mai emis obligatiuni in dolari cu un an in urma, cand a atras prin doua tranzactii 2,25 miliarde de dolari. Finantele au mai obtinut in 2012 de pe pietele externe 2,25 miliarde euro prin plasamente de obligatiuni.

Obligatiunile in dolari emise in ianuarie si februarie 2012 au avut randamente de 6,87%, respectiv 6,45%.

Reprezentantii Ministerului Finantelor au organizat in aceasta saptamana un roadshow la New York, Boston si Londra pentru a promova emisiunea in randul investitorilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2275 ori